Премиерът Николай Денков се скара на депутатите относно приемането на бюджета

...
Премиерът Николай Денков се скара на депутатите относно приемането на бюджета
Коментари Харесай

Премиерът реши да се скара на депутатите за грешните решения в Бюджет 2023

Премиерът Николай Денков се скара на депутатите относно приемането на бюджета в парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вчера, след дълги диспути в комисията, народните представители одобриха спомагателни средства за Министерство на вътрешните работи, защита, администрация, обучение, земеделие, вероизповедания, както и отдръпването на ограниченията за по-висока събираемост от приходните организации.

Преди дншеното съвещание на Министерски съвет министър председателят стартира с анонс, в който загатна, че през вчерашния ден на Комисията по бюджет и финанси са взети " някои неверни решения ", които не обезпечават финансовата рамка, която преди този момент е готова от Министерски съвет (МС) и импортирана в Народното събрание (НС) за утвърждение.

Той имал уверението на водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че ще се поправят решенията в бюджета и ще одобряват финансовата рамка по този начин, както е подадена от Министерски съвет - с някои промени, само че без да трансформират общият баланс на страната, с цел да се обезпечи дефицитът от 3% за приемането на България в Еврозоната.

Николай Денков се надявал, че водачите ще изпълнят уговорката си, с цел да се осъществя програмата на държавното управление. Без нейното финансово застраховане тя ще остане единствено " един набор от положителни планове ". " В дневния ред на изпълнителната власт най-важната точка е приемането на управническата стратегия на кабинета. Тя е съгласувана с политическите сили, които поддържат държавното управление в Народното събрание. Денков чака поддръжката за кабинета да продължи и през идващите месеци, както и да съумеят да изпълнят законодателната и управническите стратегии, които са свързани с подобряването на живота на хората и изискванията за бизнес у нас. "

Премиерът добави, че в управническата стратегия е заложено още по какъв начин да бъде построена националната детска болница. До февруари 2024 година ще бъде направена техническата специфичност за публичната поръчка за болничното заведение и до март 2024 година би трябвало да се разгласи публичната поръчка за построяването на детската болница.

В управническата програма има и съответен график на Министерство на превоза и Министерство на здравеопазването във връзка с системата за спешна здравна помощ по въздуха. В момента има явен график по какъв начин да бъде изпълнена тази активност и по сходен метод във всеки един от секторите има ограничения, които подхождат на целите на държавното управление, сподели още Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР